Să privim dincolo de mobilier și gazon

Observ că sunt tot felul de inițiative pentru a înfrumuseța orașul. Mă voi referi strict, de data aceasta la modernizările anunțate pentru Parcul Catedralei despre care am citit în ediția de marți a ziarului Deșteptarea. Am analizat proiectul. Pare interesant. Cu o singura observație pe “desen”: mi se pare că e mult asfalt și puțin spațiu verde.

Vreau să cred că e totul gândit și ați considerat că se vor plimba cei mici cu bicicletele pe acest spațiu. Totuși poate găsim o variantă și pentru cei care vor să se așeze pe spațiul verde, să simtă natura.

Un alt aspect ar fi iluminatul și eventualele prize de curent. Deobicei la noi se întâmplă cam așa: facem modernizări, turnăm asfalt, punem bănci. Apoi ne trezim că am vrea un stâlp de iluminat, un chioșc, un ansamblu de mașinuțe pentru copii. Și pentru a realiza aceste lucruri, începem să stricăm ceea ce abia am făcut!Începem să săpăm, să tragem cabluri, să mutăm coșuri de gunoi.

Propun să gândim cu un pas în viitor și sa ne închipuim ce și unde vom plasa în viitor. Astfel vom evita revolta justificată a băcăuanilor și de ce nu, ne putem canaliza energia în alte direcții.
Îmi doresc mult sa fim cu un pas înainte în tot ceea ce facem!

ing. Ion Severin