Salutul matinal al unui sobolan

Dau sa ies intr-o dimineata din scara blocului, când vad miscând ceva dupa usa de la intrare. Sperietura ce-am tras-o m-a trezit de tot din amorteala matinala. Am facut pasul inapoi si i-am inchis usa in nas sobolanului amortit si el de frig, dupa prima zapada din an.

Cred ca mai curând ne-am speriat unul de celalalt, ca si el si-a schimbat traseul, incercând sa gaseasca o gaura prin fundatia blocului, ca sa se ascunda. Aceasta este doar una din intâmplarile cu sobolanii care si-au facut culcus la ghena de gunoi aflata chiar in fata blocului nr. 7 de pe strada Castanilor.

De când a dat frigul, rozatoarele cauta surse de caldura. Motoarele incalzite ale masinilor si cutiile/panourile electrice sunt doua dintre ele. Din cele doua rele, cea mai grava este situatia in care pe sobolanul care se ascunde la motorul incalzit al masinii si atunci când il ia foamea, se apuca de ros cablurile electrice.

Va spun drept, pentru ca i s-a intâmplat unui vecin! Daca se ascund in cutia electrica, angajatii E.ON ii gasesc electrocutati, dupa ce locatarii anunta ca nu au curent. Proprietarul apartamentului vecin cu tomberonul a ajuns sa-si bata in tabla izolatia termica pentru ca sobolanii au ros polistirenul si urcau pe perete, la caldura. V-am dat doar câteva exemple, domnilor de la salubritate!!!

Nu stiu exact cine ar trebui sa se ocupe de igienizarea acestor spatii de depozitare a gunoiului menajer, insa, daca tot platim taxa asta de salubritate, nu se gasesc solutii pentru stârpirea sobolanilor?!? N-am vazut anul acesta sa se fi dat macar cu banalul clor la ghena de gunoi. Niste “bombonele” pentru sobolani nu se gasesc?

Valeriu Frunza