Primăria Slănic Moldova a transformat clădirea pompierilor, situată în fața sălii mari de sport, pe strada Nicolae Bălcescu (DN12B), într-o groapă neautorizată de gunoi a orașului. Aici se găsesc zeci de tone de deșeuri, depozitate în decursul a două luni (atașăm și poze, care vorbesc de la sine).

Mirosul insuportabil îți taie respirația, iar pericolul de îmbolnăvire a populatiei este tot mai accentuat. Depozitul neautorizat de deșeuri este situat în centrul stațiunii, la câțiva metri de Sanatoriul Balnear, unde se fac proceduri medicale balneare, și în imediata apropiere de unitățile de cazare și de alimentație publică. Situația se agravează de la o zi la alta, deoarece lucrătorii de la salubritate descarcă zilnic, fără licență ANRSC (!) – Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice, tot mai multe containere de gunoi peste munții de deșeuri existenți.

Locația aceasta este o bombă ecologică, pentru că deșeurile au început să fermenteze, fiind acoperite cu o peliculă mare de nailon, existând și pericolul de explozie și autoaprindere, în condițiile unor temperaturi ridicate. Zeci de câini fără stăpân, pisici, vulpi și șobolani răscolesc prin aceste gunoaie, iar noi, cetățenii orașului, deși plătim taxa de salubrizare în cuantum de 10 lei/pers/lună, suntem obligați să suportăm această situație și să fim batjocura unor incompetenți iresponsabili.

Lucrătorii de la salubritate spun că o parte dintre aceste deșeuri vor fi mutate nepermis pe un deal într-o zonă din cartierul Cerdac sau în zona Camping / Popas Turistic, unde vor fi astupate cu pământ.
Apelăm, pe această cale, la cei care sunt în măsură să se sesizeze și să aplice legea. Noi am făcut numeroase sesizări la primăria din localitate, dar n-am fost luați în seamă.

Vă mulțumim și ne punem mare încredere în sprijinul celor care ar trebuie să rezolve cumva această problemă!

Mai mulți locuitori nemultumiți din orașul-stațiune

PS: Sesizarea a fost primită ieri, pe emailul ziarului: redacț[email protected]