Slănic Moldova. Flori în gropi UPDATE

Marți am continuat protestul pașnic. Intenționăm să mergem zilnic la primarie și să întrebăm când se asfaltează. Ieri au fost foarte supărați pe noi că am filmat și au refuzat să răspundă la întrebări. Filmarea o puteți vizualiza aici|:

……………
În Slănic Moldova a avut loc un protest inedit. Echipa hotelului Perla a decis să planteze flori în gropile lăsate neacoperite de mai mult timp.

În urmă două săptămâni, primăria orașului, prin licitație, alocă unei firme proiectul de peticire a străzilor din Slănic Moldova. Muncitorii s-au apucat imediat de lucru, au decopertat străzile dar… aici lucrurile s-au oprit. Străzile au rămas cu gropile, șoferii cu înjurăturile.


Joia trecută l-am sunat pe primar, Gheorghe Baciu, care mi-a spus că nu știe exact când urmează etapa de acoperire și că firma care a câștigat licitația are probleme cu utilajele. La acea discuție telefonică l-am anunțat că intenționăm să ieșim la o acțiune de plantat flori.

Luni, la 10 minute de la începutul acțiunii a venit șeful urbanismului pe Slănic, Dl. Stamate, care ne-a amenințat cu amendă și chiar a încercat să ne oprească protestul pașnic. A urmat telefonul unei consiliere din primărie la 112 și evident sosirea poliției. S-a constatat că nu facem nicio ilegalitate așa că am continuat acțiunea de plantare care s-a bucurat de aprecierea și susținerea trecătorilor.

Ni s-a spus că ar urma zilele acestea asfaltarea. Așteptăm cu interes să se întâmple acest lucru sau… pregătim următoarele flori…

echipa Hotelului Perla