FOTO:Adrian Constantin Bârjoveanu

Comercianţii din Piaţa Sud şi-au închis standurile de frica controalelor! Bieţii oameni, au dat bir cu fugiţii când au auzit că ANAF-ul a venit peste ei. S-a întâmplat zilele trecute, când, din dorinţa de a schimba un produs am intrat în clădirea care găzduieşte standurile din Piaţa-Sud.

După câţiva paşi, mi s-a părut bizar să văd atâtea standuri închise. Şi când spun asta, mă refer la acele prelate trase la repezeală peste mărfurile expuse. Mi s-a mai întâmplat să văd unul sau două standuri închise, însă, nu în lanţ, cum erau acum.

Evident că am găsit închis inclusiv standul la care aveam interes să ajung. Nedumerită, întreb în stânga şi-n dreapta alţi vânzători şi de la ei aflu că s-au trezit cu controale pe cap, iar oamenii şi-au închis prăvălia.

De frică, mai exact, au dat bir cu fugiţii. Acum nu ştiu exact dacă cei care s-au sustras controlului erau în neregulă. Invoc prezumţia de nevinovăţie şi mă gândesc că săracii oameni au preferat să plece de la faţa locului, în lipsa patronului.

Cred că mulţi dintre ei, angajaţi la patron, au vrut să evite o confruntare directă cu organele de control, neavând la îndemână acte justificative. Aşa că, decât o amendă grasă, mai bine eviţi controlul!

Cu siguranţă vor da socoteală patronii căutaţi de inspector, pentru că, nu-i aşa, nimeni nu scapă de braţul lung al legii şi nimeni nu este mai presus de lege. Teoretic, aşa ar fi corect! Aşa că, dragii mei băcăuani, dacă aveţi drum zilele acestea pe la standurile din Piaţa Sud şi le găsiţi închise pe unele dintre ele, să ştiţi care ar fi motivul. Cu siguranţă, nu aici sunt marii evazionişti, însă, organele de control trebuie să-şi facă şi ele treaba.

Violeta Custură