Străzi și trotuare mizerabile! Domnule primar, chiar nu vă pasă?!?

Ce frumos se spălau străzile și trotuarele aseară, pe la ora 22, pe “Centru”! Imagine de oraș european! Era foarte plăcut să mergi prin aerul acela fresh și să vezi că totul e curat în jurul tău!

Din păcate, doar în Centru se face asta cu adevărat. În alte zone, unde străzile și trotuarele sunt mizerabile în urma lucrărilor veșnic neterminate de aceste firme care sparg tot și nu au oameni cu care să termine ce au început, Primăria consideră că e suficient să treacă cu o mașină cu perii pe mijlocul străzilor, la ora 5 dimineața, în bătaie de joc!

Mizeria nu e pe mijlocul străzilor, ci e adunată în straturi lângă trotuare și pe trotuare. Faceți un program pe străzi, cu Poliția Locală, scoateți două ore mașinile parcate, spălați bine străzile și trotuarele, apoi treceți pe altă stradă. Se poate, dacă se vrea!

Sau vreți să stăm cu străzile și cu trotuarele mizerabile până la infinit?!

Puteți face asta pe străzile și pe trotuarele de unde muncitorii au plecat de vreo lună de zile, dar nimeni de la Salubritate nu a curățat de atunci. Sau poate că firmele care au lucrat erau obligate să facă asta- să lase locul curat?! În cazul acesta, de ce nu intervine nimeni din Primărie?!

Oricum, un lucru e clar- străzile și trotuarele au rămas mizerabile, cei de la SMUP sunt depășiți de situație, iar noi suntem nevoiți să mergem prin praf și prin pământ zilnic! E vorba de confortul și de sănătatea a mii de oameni, până la urmă!

22 Decembrie, Venus, Hatman Berescu, Calugăreni, Logofăt Tăutu, Iosif Cocea, Zefirului etc. Acestea sunt doar străzile din Zona Nord care ar trebui spălate. La fel și trotuarele. Desigur, mai sunt și alte multe străzi în alte zone, unde e aceeași situație…

Poate ne ajută și presa locală sau tot ce înseamnă bloguri în Bacău! Mă refer la cei care iubesc cu adevărat acest oraș…

Faceți niște poze și niște reportaje pe aceste străzi și nu numai și veți vedea în ce bătaie de joc au lucrat aceste firme. De exemplu, pe 9 Mai, aproape de Bancorex, chiar în fața blocului primarului, au lăsat grămezi de nisip și grămezi de pavele nepuse, deși au plecat din acea zonă de ceva timp! E bătaie de joc ce se întâmplă cu aceste lucrări! Sau pavelele puse de SSPM pe trotuar, spre Liceul Vranceanu. Nisipul acela acolo rămâne? Așa e normal???

O lucrare se începe, se execută, dar se și termină pe o anumită porțiune, iar acea porțiune trebuie să fie predată orașului în anumite condiții, nu cu noroi, praf, nisip și grămezi de bolovani!

E păcat că DOMNUL PRIMAR nu are niciun fel de reacție pe această temă! Oare sunt mai importante pozele din frizerii și din cafenele decât sănătatea și confortul a zeci de mii de oameni?!! Angajații din cabinet ce fac?!! Chiar nimic?!?

Un PRIMAR ar trebui să verifice zilnic aceste lucruri sau să delege oameni competenți care să aibă anumite sectoare în subordine!

Ne-am ales doar cu PRAF ÎN OCHI, la propriu și la figurat!

Un prăfuit