Strigăt de ajutor dintr-un sat din Odobești!

Sunt din satul Ciuturești, comuna Odobești și vorbesc în numele mai multor consăteni pentru a rezolva o situație care ne revoltă. Satul nostru se află la circa 28 km de municipiul Bacău, iar în urmă cu 4 ani a fost asfaltat drumul care face legătura Bacău-Vaslui. Asfaltarea s-a executat și pe un drum sătesc, în sensul că s-a așezat un strat de beton, peste care s-a turnat un strat subțire de asfalt, așa cât să poată circula mijloace de transport hipo sau mecanice, dar de greutate medie. De circa 2 ani însă s-a deschis în zonă un punct de exploatare forestieră, în partea de răsărit a satului, și de atunci mașini de mare tonaj, cu remorci, transportă bușteni pe această cale de circulație deteriorând asfaltul. Ne-am adresat în scris primarului comunei, ne-a răspuns că petiția că a fost trimisă Postului local de poliție. Șeful de post local nu recunoaște acest fapt. Un cetățean care are locuință în sat, dar care locuiește în Bacău, s-a adresat și Inspectoratului Județean de Poliție, a fost personal la domnul inspector șef, dar nu a primit răspuns în termenul prevăzut de lege.
Mai mulți cetățeni am propus să blocăm drumul, dar am fost avertizați că nu este legal. Am încercat să discutăm cu transportatorul de material lemnos, dar ne-a răspuns că are autorizație de la Primărie. A fost și obraznic, întrebându-ne dacă nu cumva dorim și lemne.
Mai menționez că la intrarea pe acest drum sătesc, din șoseaua Bacău-Vaslui, a existat și un semn de circulație ce prevedea greutatea admisă pe osie de 7,5 t, dar acesta a fost smuls. Doamna primar trece pe acolo, Poliția se face că nu vede, că nu cunoaște nemulțumirea noastră. Există însă pericolul ca la un moment dat cetățenii să se revolte și să-l agreseze chiar pe șoferul obraznic.
Dacă ați locui în sat și ați avea un drum pe aici care se strică văzând cu ochii, cum v-ați gândi să procedați? Ce să facem? Este o problemă majoră pentru noi, asfaltul e crăpat deja în proporție de 80%!
Fiind o situație de interes cetățenesc, cum să facem să fim și noi auziți? Procedăm legal, piramidal, de jos spre vârf, dar dacă nu vom fi auziti, ne vom adresa și altor instituții mai înalte. Și dacă nimeni nu ne ajută, ne vom face singuri dreptate.

Cu deosebită stimă,
Benone Frățeanu