Taximetristii de la Aeroportul Bacau

Buna ziua,

Va scriu acest email pentru a face o sesizare privind practicile ilegale ale taximetristilor din zona Aeroportului Bacau.

Am fost recent plecat din tara, folosind serviciile Aeroportului Bacau. Cand am revenit, in seara zilei de 13 martie 2017, am vrut sa iau un taxi de la aeroport spre Orizont, zona in care locuiesc. La iesirea din aeroport se aflau in jur de 10 taxiuri, cu luminile de taxi aprinse, ceea ce inseamna ca erau in timpul serviciului, m-am apropiat de cel mai apropiat taxi, unde taximetristul respectiv, cand a aflat ca vreau sa merg la Orizont, a spus ca nu poate sa ma serveasca. Al doilea taximetrist mi-a spus acelasi lucru, iar al treilea mi-a spus ca ma poate lua, dar cursa este 40 de lei, in conditiile in care, atunci cand am plecat din tara, taxiul care m-a adus la aeroport m-a taxat cu suma de 8 lei, pe aparat. L-am intrebat pe taximetrist daca stie ca e ilegal sa ceara tarife fictive si ce parere are daca il voi reclama…mi-a raspuns ca trebuie sa traisca si taximetristii.

Din spusele altor prieteni, am aflat ca acest lucru, de a refuza curse sau de a cere tarife fictive supraevaluate este o practica comuna la taximetristii din zona Aeroportului Bacau, care-si imagineaza ca cei care calatoresc cu avionul si vin din strainatate sunt plini de bani si nu vor fi deranjati sa plateasca sume umflate ilegal pe o cursa de taxi.

Va atasez la email un scan al biletulului meu de avion din acea zi, ca dovada ca am fost acolo si va solicit remedierea acestei situatii ilegale, precum si un raspuns la aceasta solicitare.

Cu stima,

Adrian Cretu