Testarea antidrog cu mari probleme

Doresc să împărtășesc o experiență recentă pe care am avut-o în timpul unui control al poliției împotriva consumului de droguri, iar rezultatele acestui control mă îngrijorează profund. Am fost testat iar rezultatul a fost surprinzător: a ieșit pozitiv la aproape toate categoriile de drog. Aparent consumasem cocaina, opiu, benzodiazepină, metamfetamină și metadonă la un loc. La cele care nu a ieșit pozitiv, rezultatul a fost “invalid”. Nu negativ, ci invalid. Având în vedere acest aspect, am solicitat să se efectueze un al doilea test.

Am fost refuzat și mi s-a reținut permisul de conducere și mi s-a suspendat dreptul de a conduce pe termen nelimitat. Am fost uluit să aflu că, potrivit informațiilor pe care le-am obținut, aproximativ 80% din aceste teste sunt afectate de erori, ceea ce ridică serioase întrebări cu privire la corectitudinea și validitatea lor.

În plus, am fost dezamăgit să constat că nu mi s-a furnizat nici măcar o copie a procesului verbal, ceea ce m-ar fi ajutat să înțeleg și să contest decizia luată împotriva mea. Am solicitat în mod expres să mi se facă testarea sângelui. Pâna la urmă mi s-au luat probe de sânge daqr va trebui să plătesc 1200 de lei costul testării.

Sunt profund îngrijorat de această situație și consider că se fac abuzuri peste abuzuri. Mi s-au limitat drepturile fără să mi se ofere posibilitatea de a mă apăra sau de a contesta decizia. Este evident că aceste acțiuni încalcă orice drepturi ale mele și nu pot să rămân pasiv în fața unei astfel de situații.

Vă mulțumesc pentru atenție și pentru timpul acordat acestui caz.

PA