Tiganeala din strada Nicu Enea

Bacaul vorbeste TIGANEALA NICU ENEADragii mei! Am fost cu treburi la C.A.R.-ul pensionarilor si pentru ca tot am avut de asteptat pe cineva in zona, mi-am zis sa dau roata imprejurimilor. Imediat ce am trecut printr-un gang, mi s-a derulat in fata ochilor un tablou “generos”.

La parterul unui bloc, cineva a improvizat un spatiu care se dorea a avea rol de umbrar. Prima impresie a mea era ca seamana cu un coviltir improvizatia de care va vorbeam. Imi era clar ca intrasem in tiganie, in ghetourile de pe strada Nicu Enea.

Totul in jur mi-a confirmat banuiala. Incepând de la fatada blocurilor, de la ruferele atârnate la ferestre sau in fata blocurilor si pâna la puradeii dezbracati care se jucau in praf. Si totusi, in zona respectiva se lucra la amenajarea strazii si la schimbarea retelei de termoficare.

M-am gândit ca odata cu aducerea asfaltului in cartier, poate vor fi renovate si blocurile ca tot arata ca dupa razboi. N-am avut curajul sa merg mai departe si am facut cale-ntoarsa, spre CAR si Kaufland. Odata ce am iesit in soseaua principala am avut sentimentul ca am fost teleportata dintr-o lume in alta. Dupa ce m-am intâlnit cu persoana respectiva, mi-am vazut apoi de drum.

Gândul mi-a ramas insa la imaginea din ghetoul Nicu Enea si mi-am adus aminte de zicala “Afara-i vopsit gardu’, inauntru-i leopardu’ “. Si pe strada Nicu Enea chiar asa este.

Ilinca Vulpe