Un cadou de calvar de la E.On

E.On ne-a facut de acest Craciun un cadou de calvar la câteva blocuri de Cornisa. Atât pe 25 decembrie, cât si pe 26 decembrie, s-a intrerupt furnizarea luminii, seara, pe la ora 20.30. Ca pe vremea lui Ceausescu. Ora la care aveam invitati, ora la care in familii se sarbatorea si lumea ar fi vrut sa se simta bine.

Lipsa luminii a facut sa dispara si semnalul la televizor, a cazut si internetul, iar liftul s-a defectat si nu a mai pornit nici dupa reluarea alimentarii. Dupa prima avarie, cea din 25 decembrie, am crezut ca s-a rezolvat, ca lucratorii companiei au stiut ce sa faca astfel ca lucrurile sa nu se repete.

Dar exact acelasi lucru s-a intâmplat si pe 26 decembrie, de unde se vede treaba ca s-a lucrat de mântuiala. De fiecare data am sunat la dispecerat si nu pot spune ca echipa de interventie a intârziat. Insa mai adaugam aproape o ora pâna s-a reluat alimentarea cu energie si rezulta seri de Craciun “feerice”.

Am auzit ca avariile ar putea sa fi fost cauzate de supraconsum, dar ma intreb: oare nu se stia ca exista perioade in care se consuma mai mult decât de obicei, iar retelele ar trebui sa fie dimensionate astfel incât sa preia suprasarcina? Si când te gândesti ca E.On nu scapa un motiv sa se laude cu investitiile pe care le tot face. Companie germana, treaba româneasca…

Nicolae Ciontea