Un efort de gândire

Sunt un locuitor din cartierul URA si vreau sa stiu ce se intâmpla in orasul Bacau, de ce se taie copacii si de ce se distrug spatiile cu iarba din jurul blocurilor fara discernamânt?

Nu mai avem nevoie de spatii verzi? In spatele magazinului Billa, lânga blocul 86, unde domiciliez eu, au lucrat cu o sârguinta nemaipomenita ca sa taie arborii.

Când i-am intrebat cine sunt si ce fac, respectivii muncitori mi-au spus ca sunt de la CET si ca trebuie sa monteze niste conducte.

Vreau sa va asigur ca acei copaci nu aveau nicio treaba cu tevile de caldura caci nu se aflau exact pe traseul lor. S-a vazut când au inceput sa sape santurile ca pomii erau la un metru-un metru si jumatate de conducte, deci nu era absolut necesar sa-i taie.

Cei de la CET au dat din umeri si au spus ca asa au primit dispozitie, sa curate zona! Nu e corect ca autoritatile sa actioneze fara discernamânt si sa taie tot ce se afla in zona in care se face o lucrare. Nu se poate actiona mai cu mila, analizând ce se poate salva si ce nu?

Sau le vine greu sa faca acest efort de gândire?

Ciprian Munteanu