Am sa va povestesc ceva despre o zona din Bacau, uitata, ignorata de autoritati, total nefolosita, in afara arhitecturii urbane. Dar care, am convingerea, ar putea schimba look-ul Bacaului, odata ce edilii ii vor da alta utilitate.

In acest sens, le recomand sa faca apel la inteligenta tinerilor (si nu doar), a bacauanilor cu idei, cu viziune. In fine, este vorba despre portiunea din zona de nord a municipiului, undeva, in vecinatatea hypermarketului Selgros.

Ei bine, acolo, exista un…sens giratoriu care, stie toata lumea, nu este folosit, in sensul ca nimeni, dar niciunul dintre soferii care ajung prin zona nu trec prin el. O iau de-a dreptul, fara sa faca ocolirea sensului giratoriu. Uite, acum imi dau seama ca nici nu am observat daca este semnalizat cu vreun fel de indicator de circulatie.

Eventual, acolo, mai parcheaza TIR-urile care, presupun, vin cu marfa, la Selgros, si stau in zona peste zi…sau noapte. Nu credeti ca s-ar putea face ceva, acolo, (un spatiu generos, sa recunoastem) care sa si ne foloseasca noua, bacauanilor?

Admit ca nu stiu care este regimul legal al proprietatii zonei din imediata apropiere a sensului giratoriu, dar macar se poate verifica si, ca atare, luata o masura…edilitara. Una realizabila, si nu pe care, eventual, sa o utilizeze careva…electoral, acum ori in viitorul imediat.

Aurel Smirna