Un nou vechi inceput

La fiecare 4 ani mergem la vot cu speranta, pentru o viata decenta si implementarea in cadrul societatii a respectului pentru cetateanul alegator.
Dar se pare ca acest lucru este imposibil de realizat la noi, indiferent de la care partid bate vantul.
Am pus umarul la alegerea actualului primar al municipiului Bacau, (acum regret), iar dansul, a venit cu concluzia, dupa cercetari minutioase, ca bacauanii platesc prea putin pentru colectarea gunoiului menajer. Desigur, vor urma, probabil, alte concluzii, bacauanii platesc prea putin pentru apa si pentru celelalte utilitati publice. In consecinta, bacauanii plini de bani, in plina pandemie, fara locuri de munca, cu familii cu copii, care deja au de platit taxe si impozite, va trebui sa plateasca mai mult, pentru linistea domnului primar ales, ( asa ne-au obisnuit alesii). Planurile de viitor privind atragerea unor fonduri europene sau dezvoltarea sectorului economic care produce bani la buget vor fi lasate, probabil pentru viitorul mandat, deocamdata cetateanul alegator este bun de plata, plateste prea putin.
Aceste metode nu fac decat sa creasca numarul celor care le este lehamite de politicienii romani, sau sa regrete pe ” fostii” care nu au sesizat inadvertentele de plata la diferite utilitati si au lasat bacauanii de capul lor.
Un cetatean alegator dezamagit

Ionel Iordache