Un oras curat sau curatat?

Este stiut faptul ca la noi, la români, orice minune tine trei zile. Vreau sa spun ca ne arde foarte tare o problema, un aspect si dam din picioare, urlam, ii exageram importanta, apoi uitam cu desavârsire de principiile enuntate, de masurile promise.

Asa s-a intâmplat in cazul câinilor fara stapân, tema care a impartit in doua tabere tara. Toata lumea a injurat, a acuzat, a protestat, apoi a uitat de bietele animalele si de bietele victime. Unii dintre noi nu au uitat din cauza ca se intâlnesc zilnic cu maidanezii.

Locuiesc intr-o zona aproape centrala (str. Miron Costin) si in fiecare dimineata când duc gunoiul la ghena dau nas in nas cu maidanezi care isi arata coltii si cu cetateni care cauta prin gunoaie. De doua ori neplacut. E neplacuta teama, dar e neplacuta si privelistea. Pe zeci de metri in jurul platformei sunt imprastiate cartoane si pet-uri.

Pe acesti indivizi nu-i ia nimeni la intrebari? Nu-i amendeaza nimeni? Avem gardieni, politisti, inspectori. La ce bun sa mai platim taxe daca in jurul ghenei si pe aleile invecinate e vesnic mizerie, iar asta se intâmpla la doi pasi de centrul Bacaului.

Sper ca responsabilii in drept sa se sesizeze si sa inteleaga ca un oras curat nu e totuna cu un oras curatat din când in când, adica de doua ori pe saptamâna.