Un oras invadat de sobolani

Bacaul vorbeste SOBOLANIIn zona Garii, sobolanii au inceput sa moara pe capete. II vedem si ii „jelim” pentru ca ne impiedicam de ei pe strazi sau pe aleile dintre blocuri. Uscati sau striviti de rotile masinilor, rozatoarele ne amintesc ca traim intr-un oras mizerabil.

Locuiesc de 8 ani intr-un bloc de pe strada Garii si niciodata n-am vazut ca cineva sa dezinfecteze ghenele de gunoi. Cum putem sa scapam de sobolani daca ei au o sursa permanenta de hrana in ghenele de gunoi sau pe la subsolurile blocurilor? Cine de ocupa de curatenia orasului n-ar trebui sa igienizeze si ghenele de gunoi.

Cum sa nu puta in halul asta in preajma tomberoanelor daca ghenele mustesc de mizerii si nu le spala nimeni. Nu este suficient doar sa golesti ghenele de gunoi si sa pui un gardulet in jurul lor ca sa avem un oras curat.

Am locuit intr-o vreme si pe strada Stefan cel Mare si imi aduc aminte ca intr-un an, cei de la SOMA dadusera cu clor sau nu stiu cu ce (dar sigur mirosea a clor) pe o platforma de gunoi si intr-o ghena aflata la subsolul unui bloc. De atunci si pâna in ziua de azi nu am mai vazut niciunde o astfel de treaba.

In schimb, am vazut sobolani care au ros izolatia din polistiren a blocului, sobolani care au distrus instalatiile electrice ale masinilor parcate in apropierea tomberoanelor si sobolani scurtcircuitati pentru ca isi facusera culcus in cutiile celor de la E.ON. Si vad in continuare sobolani pe spatiile verzi, in blocuri si evident, la ghena de gunoi. Nu stiu altii cum sunt, insa, eu la vederea sobolanilor am un mare sentiment de repulsie. Haideti sa-i stârpim!

Nicolae Nicolescu