Unde e mocheta?

Cum, care mochetă? Acea mochetă verde montată în zona Pieței Centrale, care a făcut mare vâlvă atât pe plan local, cât și pe plan național. Mocheta aceea din plastic, pusă în loc de spațiu verde, pe lângă tortuar, pe motiv că acolo, fiind trafic dens, nu crește iarba și, cumva, trebuia înfrumusețată zona.

Ok. Mocheta a dispărut de câteva zile. După ce s-au chinuit o jumătate de zi să o monteze, după ce ne-am făcut de tot râsul în întreaga țară, mocheta a fost ridicată de acolo. Mochetă care a costat și ceva bani, banii noștri, ai contribuabililor, că doar nu au scos cei de la Serviciul de Spații Verzi bani din buzunarul propriu și nici nu s-a vorbit de vreo sponsorizare. Și a costat ceva, am înțeles!

Așadar, unde e mocheta oare acum și ce se va face cu ea, având în vedere că s-au cheltuit niște bani publici pentru cumpărarea ei? Am așteptat o săptămână să văd ceva măsuri.

A dispărut mocheta, dar nimeni nu răspunde pentru acest „experiment”? Nu e sancționat nimeni că s-a jucat, puțin, după bunul plac, cu banii noștri? Nu ar fi trebuit să auzim și de vreo demisie după rușinea pe care am suportat-o la toate televiziunile naționale din cauza mochetei? Nimic?

Codrin Vasilescu