Uniformele care salveaza România

Cele vreo 15-20 de guverne care au stationat la Palatul Victoria in ultimii 23 de ani au finalizat, in sfârsit, reforma invatamântului prescolar, primar, gimnazial, liceal, profesional, post-liceal, universitar si doctoral.

Docenta a disparut dupa 1990. Urmeaza finisajele. Se vede treaba ca prim ministrul Victor Ponta este in faza terminala si cu economia, deoarece a trecut, el insusi, la “tencuieli”. Nitam-nisam, nici nu stiu daca l-a intrebat cineva, a zis tare si raspicat ca sustine, este de acord, va propune spre legiferare obligativitatea purtarii uniformei in scoli, ca la armata, politie, jandarmerie, pompieri, CFR, spitale. Uniforma va avea si unele accesorii, cum ar fi matricola, insigna etc.

De ce numai in Coreea Populara, in China, Mauritania, Senegal si Anglia sa se poarte uniforma. Au fost 20 de ani de democratie, de tatonari si experimente. Fiecare a facut ce a vrut si cum l-a taiat capul. Situatia de acum nu mai poate continua, in prescolara, gimnazistii si liceenii mai ales, parintii, consiliile elveilor, conducerile scolilor si inspectoratelor au avut liber sa decida, dupa propria constiinta (ca judecatorii), dupa starea sociala a parintilor si tutorilor, dar si in functie de stilistii consultati si platiti din banii claselor.

N-a iesit nimic, unii poarta uniforma, altii doar câte o piesa, ce mai multi nici nu au de gând. Cu celeritate, Guvernul isi va asuma raspunderea in Parlament pe aceasta lege, la balcon fiind invitati speciali delegati ai scolilor din toata tara.

Special, din fonduri europene, la Caracal, se va construi o fabrica de uniforme scolare, matricolele vor fi incredintate fabricii din Frecatei, iar insignele, poleite, vor fi confectionate la Rosia Montana.

In fiecare judet va exista câte o reprezentanta care se va ocupa cu ajustarea si modificarea, dupa masura, a respectivelor uniforme sI mai multe spalatorii ecologice. Se acorda garantie cinci ani, iar cine doreste, le poate asigura. Uniformele sunt transmisibile sau pot fi lasate mostenire, prin notariat. Se creeaza, pe flux, pe orizontala si verticala, peste 50.000 de locuri de munca. Util, placut, frumos, eficient, economic.