Vandalii au atacat coşurile de gunoi

Pe strada Nordului, colţ cu Bradului, în apropiere de Asociaţia Betania, un coş de gunoi a fost incendiat. Nu ştiu pe cine deranja coşul respectiv, cu atât mai mult cu cât este cam singurul din zonă. Cred că situaţia aceasta poate fi remediată foarte repede.

Am văzut în incinta fostului sediu al Serviciului Salubritate, din Parcul Cancicov, un morman de astfel de coşuri de plastic. Acestea zac sub forma unui munte multicolor, de când au fost înlocuite de coşurile verzi, distribuite în oraş.

La vremea respectivă, îmi spuneam că tare bine ar fi fost dacă erau montate prin cartierele mărginaşe, care suferă tare mult la acest capitol. Lipsa coşurilor de gunoi se resimte mai ales pe străzile unde mizeria este prezentă.

Şi pe bună dreptate! Unde să arunce băcăuanii ambalajele de la produsele consumate pe stradă, dacă nu … în stradă!?! Revin la problema vandalizării coşului de gunoi, pentru că despre asta este vorba. E drept că mai tot timpul, coşul de gunoi stradal era ticsit de bidoane goale de bere, iar locuitorii din zonă îşi lăsau sacii de gunoi menajer tot acolo, din comoditate sau… Pe mine chiar mă interesează să avem un oraş curat, iar pentru asta trebuie să ne educăm reciproc!

Liviu Grozescu