Vigneta pentru pietoni si bilet la intrarea in parc

Am vazut ca este un domn care ar dori ca biciclistii sa plateasca taxe pentru utilizarea pistelor, facand comparatia cu autovehiculele. Comparatia este proasta pentru ca posesorii de masina nu platesc taxa de drum in localitate. Platesc doar impozit (ca si pe cladire). Sigur, domnul respectiv poate sa ceara impozitarea tuturor bunurilor insa cred ca ar fi nepractic sa numaram telefoane, televizoare, frigidere sau sosete…
Continuand aceasta paralela, cred ca ar trebui sa punem taxe si pietonilor pentru utilizarea trotuarului, eventual cu supliment pentru cine are sacosa, carucior de cumparaturi sau, de ce nu, pentru cine este mai gras.
Deasemenea, cred ca ar trebui sa militeze cu inversunare si pentru accesul in parcuri doar pe baza de bilet, deoarece si in parcuri sunt investitii importante, iar ingrijirea lor este costisitoare.
Autorul propunerii buclucase probabil nu va intelege niciodata ca infrastructura este facuta sa imbunatatim viata cetatenilor. Acesta e motivul pentru care, de la romani incoace ( sau mai demult), se paveaza strazile, se fac trotuare, se amenajeaza scari si se pun copaci/ panselute/ iarba/ banci etc…
Lasand aberatiile deoparte, cred ca postarea precedenta de fapt este generata de o frustrare vis-a-vis de modul in care pistele de biciclete au fost realizate, si nu de investitia propriu-zisa in piste de biciclete.
Aceasta frustrare este deplin justificata din cauza faptului ca solutia adoptata este una care doar genereaza imbulzeala pe strada.
Aici ma refer, din nou, la portiunea dintre Tic-Tac si Ciupercute unde, in ciuda faptului ca in stanga si in dreapta este parc si trotuar mai lat decat in zon ade Sud, s-a decis ca pista sa taie din sosea. Culmea, in dreptul parcului pista e pe sosea dar in fata la Cascada pista e urcata pe trotuar desi acesta nu are latime suficienta.
La fel, intre Tic-Tac si intersectia cu Chimiei, exceptie facand portiunea din dreptul pasarelei de la Orizont la Narcisa, pistele sunt pe trotuar desi sunt zone in care nu este suficient spoatiu pentru asta.
La un moment dat o sa se dea in folosinta si aceste piste si vor trebui semnalizate rutier. Avand in vedere legislatia curenta cred ca zonele de pe trotuar vor fi semnalizate cu “pista comuna pentru pietoni si biciclete” Adica am facut santier si am mutat dale in loc sa dam o hotarare de consiliu local prin care sa zicem pe trotuar pe republicii este permis accesul biciclistilor…
Sper ca cineva in cunostinta de cauza, poate Primaria, sau Primarul, sau Administratorul orasului, sau Comisia de circulatie, sau vreun consilier informat, o sa ne poata spune cu subiect si predicat cand vor fi date in folosinta pistele de biciclete si cum vor fi acestea semnalizate

Radu