Vine generatia care ne va bate obrazul!

Recent, in parcul Catedralei din Bacau am participat la o discutie intre mai multi intelectuali cu privire la modul cum se face educatie estetica in scoli si am ramas consternat când am aflat ca din punct de vedere teoretic totul este perfect, dar când trebuie sa concretizam, nimic nu este ca la carte.

Facând o incursiune prin oras am zis sa ne oprim la cea mai importanta institutie a statului si anume sediul Prefecturii si Consiliului Judetean unde constatam ca organele statului de ani buni isi desfasoara activitatea intr-o cladire care pur si simplu arata deplorabil, cu zeci de geamuri sparte la etajele superioare, cu pereti nevopsiti din 1989.

Ce exemplu pot sa ofere aceste institutii cu privire la o educatie estetica? Avem speranta si certitudinea ca noua conducere care a venit in urma alegerilor din 5 iunie a.c. are toata competenta de a rezolva acest aspect.

Edilii sa nu uite ca oamenii le-au dat votul nu numai pentru a le asigura strictul necesar cum ar fi apa, ajutorul social, ci in egala masura sa le asigure si hrana spirituala.

Laurentiu Tufa, scrisoare pe adresa redactiei