Vrem si noi… o primarie noua!

Stiu ca orasul are multe probleme. Stiu ca banii trebuie investiti in atâtea si atâtea … strazi, consolidari de blocuri, retele de apa si caldura, parcuri, trotuare etc. Dar intreb si eu, de ce nu se gândeste nimeni sa avem si noi o primarie noua? Toate comunele au – am vazut la Margineni, la Tamasi, la Odobesti – de exemplu. Chiar si comunele mai amarâte, care abia se misca, au un sediu frumos, impunator, incapator, curat, nou.

Au reusit sa atraga fonduri europene, s-au agitat sa faca ceva, sa se bucure si cetateanul care se adreseaza acestei institutii de conditii decente. La noi, in Bacau, nimic. Avem o cladire a primariei de sta sa cada, chiar in mijlocul orasului, de mai mare rusinea. O cladire urâta, mohorâta, nerenovata, intunecata. Nu mai spun ca e impartita ba pe la biblioteca din centru, ba mai are un serviciu pe strada Stefan cel Mare, la ajutoare de caldura te duci undeva la Piata Centrala, la un alt sediu de primarie. Noi, cetatenii acestui oras, nici nu mai stim unde sa ne adresam când avem de rezolvat vreo problema, de cerut o audienta sau de semnat vreo hârtie.

Ce vina avem? Nu se mai poate, dom’le. S-a ridicat un spital, care sta in ruina acum, pe Milcov iti rupi masina, la Insula nu mai ai ce cauta. Oare când o sa intram si noi in normalitate? Si ca sa revin la sediul Primariei Bacau. Cred ca multa lume a sesizat… sunt acolo, agatate, pe fatada laterala a acestei cladiri, ornamente de Craciun, instalatii de acelea luminoase, care nici nu mai functioneaza. Nu de ieri, de azi, ci de vreo trei sau patru ani. Stau acolo si vara, si iarna. Chiar nu se gaseste nimeni sa le dea jos? Mai ales ca sunt sinistre rau.

Ioan Adumitroaie