1 Decembrie dar fara Hora Unirii

Am asistat la evenimentul desfasurat in Piata Tricolorului cu ocazia zilei Nationale a Romaniei. Dar am observat ca nici macar nu se canta Hora Unirii. Aceasta hora simbolizeaza unitatea atat in ganduri si in simtiri a celor ca se prind in ea dar si a fraternitatii. M-am intrebat de ce la Bacau in ultimii 3 ani cu ocazia zilei de 1 Decembire-Ziua Nationale si a Marii Uniri nu se canta si nici nu se aceasta hora?

1.Sa fie o scapare a organizatorilor?

2.Sa nu-si aiba locul de ziua Nationala a Romaniei ?

3.S-o elimine cineva din anumite motive interesate?

1.Pt evenimente importante mi-am zis ca nu sunt scapari.

2.In urma cu mai multi ani macar se canta cu acest prilej Hora Unirii si chiar in urma cu cam 4 -5 ani am prins cu acest prilej de 1 Decembrie ocazia cand D-na Maria Salaru a cantat si chiar s-a realizat ad-hoc in piata tricolorului o Hora Uniri.

3. S-o elimine intentionat din motive interesate? Dar de ce? Hora simbolizeaza unitatea atat in ganduri si in simtiri a celor ca se prind in ea, prietenia si fraternitatea.

Deci numai cei ce nu pot avea aceste ganduri sau care din participanti ar fi jenati ar dori eliminarea ei din program. Avem doua categorii participante la evenimentele publice cetetenii orasului si clasa politica . Din cele 2 categorii la una singura m-am gandit ca nu vrea sa intre in hora si vor eliminarea ei pt ca nu au gandurile si inima curata.

Clasa politica nu poate de la an la an sa de-a mana cu cei “oropsiti ai sortie”. Constiinta ii mustra. In ultimile luni din strada lumea a tras semnalul de alarma asupra acestei clase care de 25 de ani nu a facut nimic pt ceteteni decat pentru intesele de grup sau partid. Cum sa se prind in hora cei din politica care nu simt nimic pt neam decat doar pt ban?

Tot la acest capitol am observat mereu alesi de frunte care se eschiveaza lipsind de la acest eveniment si nu pot da fata cu cetenii pt care ar trebui sa aiba un raspuns de dat fiind alesi de acestia pt sluji lor cetetenilor. Le este frica si rusine de ei. Le trimit mesaje numai prin televiziune sau bannere pt ai indemna sa-i votam. Vin la alegeri si aplica citatul daca voi nu ma vreti eu va vreau. Ce imagine are un primar care de 3 ani incoace de 1 Decembrie fuge de ceteteni si nu poate sa stea in fata lor dapai sa mai intre in Hora Unirii cu cetatenii.

2. In urma cu un an de 1 Decembrie in cadrul manifestarilor a avut la sfarsit si o demonstratie de tehnica care a entuziasmat cetetenii si a dat o nota de ceremonie . Au defilat la inceput 2 TAB-uri urmate de alte vehicule apartinad unor subunitati MAN si MAI.

In acest an ma asteptam la a IIa demonstratie macar la fel de buna sau chiar mai bine ca anul trecut dar cu stupoare a lipsit total, a fost eliminata din program.

Nu putem face nici macar cu prilejul zile noastre nationale cateva lucruri minore, e frumos sa fie tinute in garaj pe banii STAT-ului si sa faca economie de motorina pt ca asa e in Romania. Ce sa vada copii nostrii? S-ar fi bucurat sa vada si ei niste masini mai deosebite dar sigur un organizator comunist si econom a hotarat sa mai taie din bani ca se cheltuiesc prea multi. Ce atata lafaiala tara nu are de unde.

Petrea Florin