De ce trebuie să demolăm Primăria? Pentru ca unii să câștige cașcaval

Am observat că mai mulți cetățeni “de bine” au criticat vehement persoana care a întrebat de ce trebuie neapărat demolat sediul Primăriei Bacău. Bineînțeles, îmi este foarte clar cine sunt acele persoane și ce interese ascunse au. Este evident că în spatele acestei inițiative de demolare se află niște interese meschine. Deși sediul nu este nici prea frumos, nici deosebit, el are marele avantaj că există și poate fi folosit.

Însă, demolarea a devenit o obsesie a acestor ani. Toată lumea demolează, nimeni nu mai construiește, deoarece nu este un secret că politicul insistă să umple buzunarele privatilor cu cât mai mulți bani. Aceasta este economia de astăzi, o economie în care mult lăudata inițiativă privată este subvenționată de la bugetul de stat, fie că este vorba de Sănătate, Educație, Ordine Publică sau Imobiliare.

De ce să construiască o instituție publică propriul sediu când poate îmbogăți entități private cu milioane de euro anual prin închirierea clădirilor? De ce să ofere spitalul de stat investigații RMN gratuite când pacientul poate plăti la privat? De ce ar păzi forțele de ordine instituțiile publice, când o pot face pe bani mulți firmele private?

Acesta este mersul așa-zisei economii, care ne scoate ochii cu necesitatea de a premia spiritul antreprenorial cu profituri extravagante, pentru că, nu-i așa, a riscat…

Cristian A.