Am fost atacata de cainii ingrijiti de locatarii de pe Aleea Parcului 30

20160615_183328

În ziua de 15.06.2016 în jurul orei 18, plecam de la serviciu și la ieșirea din parcul Cancicov spre strada Măgura Cașin am fost atacată de o haită de 5-6 câni aparent fără stăpân. În urma acestui atac mi-au fost distruse poșeta și pantalonii cu care eram îmbrăcată. Din fericire nu am avut nevoie de îngrijiri medicale pentru că m-am apărat cu ajutorul poșetei. Câinii ce m-au atacat însoțeau o doamnă ce avea un alt câine în brațe.

Așa mi-am dat seama că acești câini sunt îngrijiți (hrăniți și adăpostiți) de locatarii din blocul de pe strada Aleea Parcului nr. 30, sc. B unde de altfel s-au și refugiat o parte din câini atunci când soțul meu a venit și a încercat să alunge câinii.

La scurt timp după ce câinii au fost alungați de soțul meu, doamna cu pricina și-a făcut din nou apariția cu tot cu câinii de rigoare ce o însoțeau și a plecat liniștită la plimbare în parc ca și cum nimic grav nu s-ar fi întâmplat. Echipajul de poliție sosit la fața locului în urma apelului făcut la 112, a confirmat că este veche și bine cunoscută situația câinilor foarte agresivi din zona respectivă.

locatara plecand la plimbare dupa incident2

Alți oameni ce locuiau prin zonă ce au venit la vederea incidentului au precizat că nu este primul incident similar petrecut în ultima perioadă de timp și că de fiecare dată când lucrătorii primăriei apar în zonă pentru a lua cânii fără stăpân din zonă, locatarii blocului mai sus menționat adapostesc câinii în locuințele lor pentru a nu fi luați, după care le dau drumul înapoi în stradă. Au mai spus că există o persoană ce lucrează în cadrul primăriei ce ar fi foarte influentă și care de fiecare dată când cineva încerca să facă ceva în privința câinilor fără stăpân reușea să oprească orice demers și persoana ce reclama situația cânilor să fie amendată sub diverse pretexte.

Trecând des prin zona unde s-a petrecut atacul, am observat că acești câini foarte agresivi își fac apariția doar când ies din casă „stăpânii” lor ce locuiesc pe strada Aleea Parcului nr. 30, în rest se fac nevăzuți.

Iarăși grav este faptul că în timp ce cânii mă atacau o femeie ce era în trecere pe acolo, în loc să mă ajute să scap de câini, striga la mine „să nu mai lovesc bieții căței cu poșeta”.

Ceea ce mă intrigă cel mai tare este faptul că dacă eram cu copilul meu în momentul respectiv nu m-aș fi putut apăra și am fi putut cădea amândoi pradă „lupilor urbani” ce probabil își apărau teritoriul.

În ziua următoare atacului am depus o plângere la secția 2 de poliție și o sesizare la primăria municipiului Bacău. Ulterior am fost invitată la secția 2 poliție pentru lămurirea situației unde un agent de poliție mi-a explicat foarte respectos că nu ține de ei rezolvarea acestui gen de problemă.

De asemenea și dumnealui mi-a explicat că problema câinilor din acea zonă este foarte bine cunoscută și că în ultimile 6 luni au primit foarte multe plângeri cu probleme similare cu ceea ce am pățit eu. L-am întrebat ce se putea întâmpla dacă eram rănită eu sau copilul meu într-un astfel de atac și a ridicat din umeri și mi-a răspuns că pe cale legală cel mai probabil nu se putea întâmpla nimic.

Deci cel mai probabil dacă un om sau copil moare într-un astfel de incident, nimeni nu poate fi tras la răspundere. Agentul de poliție m-a îndrumat să acționez pe cale civilă (proces) primăria Bacău și m-a informat că el a înștiințat mai departe primăria și poliția locală.

Până în acest moment nu am primit nici măcar un telefon din partea lor și nici un lucrător de la primărie nu a venit în zonă pentru ca măcar să constate situația. În tot acest timp câinii își fac nestingheriți simțită prezența în zonă și la fel de agresivi, mai ales când sunt însoțiți de protectorii lor ce locuiesc pe strada menționată.

Diana Cristina Capraru