Noul an aduce modificari in legea Educatiei. Modificari importante, spune mass – media. Modificari privind clasa a IX-a, titularizarea sau invatamântul obligatoriu de 11 ani. Eu zic insa ca domnul ministru incearca, de fapt, sa ne distraga atentia de la faptul ca a acceptat diminuarea procentului din PIB alocat Educatiei, aproape la jumatate din ce spune legea (6 la suta din PIB).
Cu asa aceste zise „noutati”, ce credeti ca rezolva? Nu astea erau cele mai importante probleme din sistem. Eu, personal, ca dascal in acest invatamânt de stat, astept metodologii privind alegerea consiliului de administratie in scoli, precizari arzatoare privind alegerea directorilor, eventual organizare de concursuri „pe bune” pentru acestia si chiar, mai arzator poate, emiterea de metodologii privind alegerea inspectorilor scolari, fara implicatii politice si eventual, la propunerea noastra, a celor care stam in fata elevilor la catedra. Si inca o intrebare, pentru cei care vor sa inteleaga…
De ce nu se „revendica” si foste cladiri ale „noastre” si doar cei de la SRI, culte ori mai stiu eu ce alte regii (ministere) primesc? Ce spuneti, domnilor?
Vivian P.