Orasul nu este numai al soferilor!

Nu stiu cui sa ma mai adresez, am scris la Politie, la Jandarmi, intr-o zi chiar le-am spus la doi politisti care treceau pe strada Logofat Tautu, ca despre aceasta strada vreau sa scriu si la ziar, insa nu m-au luat in seama.

Pe toata strada, si pe o parte si pe alta, sunt parcate masini pe trotuar. Sa vedeti ce este in dreptul Scolii 11, dimineata, la prânz, dar si la intrarea de pe Mioritei. Când iesi din bloc, nu poti trece, trotuarul este ocupat de tot felul de masini, trebuie – femeie in vârsta – sa ma strecor printre ele, ajung in strada obligatoriu, pe unde vâj-vâj, alte masini.

Pentru a merge la alimentara, merg pe strada si fac cu mâna la masini, sa incetineasca, pentru a gasi un loc, sa urc pe trotuar. Gânditi-va ca sunt copii, multi copii sunt in zona, care sunt in pericol, ei nu sunt atenti, alearga, se joaca. O parte dintre cei care parcheaza pe trotuar sunt vecinii mei, nu le pot spune, ca ma iau la rost, cum a facut unul: “Mai stati acasa (a zis ceva urât), eu unde sa parchez, sa vina Primaria sa te duca de mâna”.

Trotuarele sunt pentru pietoni, nu pentru masini, orasul asta nu este numai al soferilor. Când m-am mutat aici, ca am stat la casa, insa mi-au darâmat-o si m-au pus aici, in bloc, nu erau decât doua masini, acum sunt zeci. Poate faceti ceva, sa nu mai parcheze pe trotuar, sa trecem si noi.

Eufrosina Patriche