Aeroportul nostru, o rusine!

Va sun sa va semnalez un fapt care pur si simplu ma revolta, ma face sa-mi fie rusine ca locuiesc in Bacau, ca avem un aeroport, ca ne vin straini aici prin aceasta aerogara, ca suntem un oras care stiu ca poate mai mult.

Am fost zilele trecute in Aeroportul Bacau. Sincer, e prima oara când ajung acolo, in interes personal. In rest nu am avut drum, nu am avut de ce sa merg. Acum mi-au venit niste rude din strainatate si m-am dus sa le intâmpin.

Doamne, este o rusine, o pata urâta pe obrazul orasului nostru acest loc. Nu se poate asa ceva. Nu ai loc de parcare, pe bucatica aia de pamânt care se zice ca ar fi parcare e numai praf si noroi. Stai cu ochii plecati de rusine si te intrebi cât de greu ar fi sa arunci acolo macar o lopata de balast si sa nivelezi, sa nu mai para asa.

Aerogara e o rusine, e aglomeratie, dezordine, unii vin, altii pleaca, din acelasi loc, vacarm total. Am auzit ca mai si intârzie curse, in spate, mi-au spus rudele, e o ditamai groapa aproape de zona de aterizare, scarile sunt praf. Nu se poate asa ceva. Ma revolta sa aud straini, care calca pentru prima oara in orasul nostru, când spun ca parca au aterizat in Evul Mediu.

Stiu, am auzit ca aeroportul este intr-un program amplu de modernizare, dar pâna atunci, pâna vor fi gata lucrarile, sa se foloseasca indemânarea si inteligenta specifica românilor si sa se mai peticeasca pe ici pe colo ce se mai poate. Macar asa, sa nu ne facem de râs. Si sa nu ne fie rusine ca locuim in acest municipiu! Este vorba totusi de o poarta de intrare in Bacau.

De imaginea noastra. Si asa am ramas de caruta Moldovei, sa facem ceva sa ne mai si ridicam putin. Nu numai ca coborâm!

Cu deosebit respect,

Teofil Ambrozie

PS: sesizarea a fost primita pe telefonul redactiei 0749.258.814