Trotuarul – pericol public

buna-bacau-vorbeste-trotuar-stadionului-4

Va scriu pentru a va semnala un fapt care pe mine ma deranjeaza. Locuiesc pe strada Stadionului si de fiecare data când am treaba in Cornisa sau in alta parte si trebuie sa ajung in intersectia Stadionului cu Alecu Russo am mari probleme sa trec in siguranta.

Aici, exista o portiune de trotuar facuta fara prea multa minte sau cu dezinters total fata de cetateni. Bucata asta de trotuar care mai ca nu e decât e, are o latime foarte mica, undeva la 50-70 de centimetri.

Mai mult, cum pe margine sunt tufe, atunci când vegetatia creste excesiv, asa cum a fost si in acest an, pietonii abia daca pot trece, insa numai in sir indian. De cele mai multe ori, pietonii o iau direct pe strada, mai ales când se intâmpla sa fie aglomerat trotuarul si pietonii mai au si ceva bagaj ori un carucior cu copii.

Atentie caci masinile vin in viteza, din panta, de-acolo din dreptul spalatoriei unde nu demult a avut loc un accident groaznic, cu morti. De altfel, de cele mai multe ori, masinile ignora pur si simplu zebra pentru pietoni si nu acorda prioritate trecatorilor.

Riscul de a se petrece ceva groaznic este urias, mai ales ca in zona sunt scoli, gradinite. Rog, asadar, autoritatile sa rezolve aceste probleme. Multumesc.

Grigore Artimon