Al cincilea cerc

Drept sa va spun, aveam o gramada de nemultumiri pentru care as fi vrut sa ma adresez rubricii dumneavoastra, cum ar fi obraznicia unui functionar public, nepasarea altuia, faptul ca la ora 8, in zona Republicii, becurile de pe stâlpii de iluminat public erau inca aprinse sau ca dintr-o teava sparta a curs apa calda vreo zece ore pâna la repararea ei. Constatând, nu cu bucurie, ca si la altii apar necazuri am renuntat.

Altii fiind organizatorii JO de la Soci, unde al cincilea cerc olimpic nu s-a deschis. M-am gândit ca, iata, se intâmpla si asemenea lucruri, ca rusii nu au fost distrusi din cauza asta si ca noi suntem, de obicei, prea cârcotasi. Dupa aceea, m-am intrebat câti vor fi dati afara din cauza acestui cerc si m-am intristat.

Pâna la urma, acest cerc inchis, neinaripat, a sporit misterul, magia JO, fiind o surpriza, un amanunt picant care va face ca aceste Jocuri sa fie tinute minte multe decenii. Trebuie sa acceptam ca nimic nu functioneaza perfect pe lumea asta, nici macar robotii, care tot de oameni sunt facuti, asa incât trebuie sa fim mai ingaduitori si cu cei care gestioneaza iluminatul public sau cu cei care au facut deszaperirea in Bacau.

La urma urmei, nici Putin nu a reusit sa organizeze perfect un eveniment care era o premiera pentru Rusia.