Alba-neagra cu șoseaua de centură

Fraților, e groasă treaba. Sau e subțire. Cine mai știe? Cert este că de foarte mulți ani se vorbește de centura ocolitoare a Bacăului, care ar fi trebuit să fie ba în regim de autostradă, ba în regim de drum expres, ba…

Realitatea ne arată că nici măcar de uliță nu e vorba. Și uite așa, stimați telespectatori, a se citi votanți sau alegători, am fost duși cu preșul de toată clasa politică, pentru că DA, politicienii, indiferent de culoare, sunt vinovați de această situație. De ce sunt ei, sărăcuții politicieni, vinovați?

Păi, probabil că fac legile alea stupide. De ce musai să facem un drum cu societatea care licitează și dă cel mai mic preț? Oare nu e la mintea cocoșului că la cel mai mic preț am obține calitatea cea mai proastă? Gata, îmi fac firmă, licitez, dau un preț de moare lumea și fac drumul din hârtie. Dar cred că și așa ar costa prea mult.

Evident că e o glumă proastă, dar la fel de proastă e și situația în care Bacăul stă de atâta timp fără mult promisa șosea ocolitoare a orașului. De altfel, nici nu cred că va fi realizată vreodată, ci va fi doar un subiect bun de discuții și de a mai aduce câteva procente la vot celui care va demonstra că va reuși să realizeze acest proiect. Evident că nu va reuși.

Și nu pentru că nu se poate, ci pentru că nu se vrea. Cam asta e realitatea și trebuie să ne obișnuim cu ea. Ce mai urmează?

Alexandru Ioan