Alee presarata cu gropi in Parcul Cancicov

In fiecare zi, traversez Parcul Cancicov si, parca, de la o saptamâna la alta, imi este dat sa numar câte o gaura in plus in aleea care desparte Colegiul Pedagogic „Stefan cel Mare” si Corpul C al Universitatii „Vasile Alecsandri” din Bacau.

De la un capat la altul, asfaltul este presarat cu gauri. Unele dintre ele tin loc de tomberoane, drept pentru care sunt pline cu gunoaie, iar in altele, vreun „om de bine” a infipt câte o creanga uscata, ca sa semnalizeze gropile.

Fenomenul se repeta la câtiva zeci de metri, drept pentru care trebuie sa mergi cu grija. Unde mai pui ca locul nu este luminat seara, iar o banala plimbare se poate termina la spital. Pamântul s-a surpat pe alocuri si asa au aparut gropile.

Cred ca problema aceasta nu este straina municipalitatii si nici celor de la Compania de Apa Bacau, pentru ca ei au intrat cu utilaje in zona ca sa inlocuiasca niste conducte de apa. Lucrarile respective nu s-au finalizat nici acum, pentru ca pe spatiul verde se casca alte gropi ce se vor a fi cel mai probabil guri de canal.

Rog factorii responsabili de aceasta situatie sa ia masurile care se impun pentru a nu asista la eventuale accidente. Prin parc, merg copii cu role, cu biciclete, iar aceste gauri de la aleea la care fac trimitere pun in pericol atât siguranta celor mici, cât si a celor mari.

Anca Arvinte