Bacaul, un enorm târg auto

Bacaul pare ca a devenit un mare târg auto, in care se vând tot felul de hârburi la mâna a doua, la orice pas. Aproape ca nu exista parcare, mai ales in zonele centrale ale orasului, in care sa nu fie stationate masini cu instiintari de vânzare afisate in parbriz.

Mai nou, insa, si benzinariile au fost invadate cu masini. Asa ca atunci când am alimentat la o benzinarie si am vrut sa parchez in incinta statiei, ca sa merg sa achit, nu am avut unde din cauza hârburilor.

In acest caz este evidenta intelegerea intre dealerii de masini vechi si benzinari, daca nu or fi chiar unii si aceiasi. In statiile firmelor mai serioase nu am vazut astfel de situatii.

Pe cât de multe sunt masinile, pe atât de multi sunt si cei care le aduc din Occident, un fel de gunoieri au Vestului, de unde iau ruginiturile si le aduc aici.

Asa ca, innoirea parcului auto si stimularea productiei interne de autoturisme, cum vor autoritatile, ramâne o vorba in vânt. Si cum ar fi altfel, daca insusi ministrul Mediului circula cu o masina inmatriculata in Bulgaria?

Florin Margine