Alimente şi virus

Nu mă gândeam că birocraţia funcţionează şi în perioada Stării de Urgenţă. Nu mi-a trecut prin cap că cele mai elementare măsuri de protecţie nu sunt aplicate de cei care ne îndeamnă mereu, oră de oră, zi de zi, să avem grijă, să respectăm ce spun medicii.
Am văzut la televizor, am citit şi pe câteva ziare de pe net cum voluntarii, reprezentanţii sponsorilor, care duc ajutoare persoanelor cu dificultăţi, celor izolaţi, nu poartă mănuşi, nu au măşti. S-a recomandat ca aceste ajutoare să fie lăsate la uşă, la poartă, după un telefon prealabil. Ceea ce am văzut m-a revoltat, oamenii dau buzna în casele oamenilor, în curţile lor, stau de vorbă, ba le mai duc şi flori, de parcă ar fi campanie electorală.
În loc ca totul să fie discret, rapid şi în siguranţă de ambele părţi, această acţiune umanitară devine un bun priliej de transmitere a virusului, deoarece beneficiarii trebuie să prezinte buletinul, să semneze pe un tabel…să mulţumească. Ce mai, un adevărat colocviu la uşa oamenilor. Mai bine lipsă de un asemenea ajutor.
Alexandra Barbu