Am vrea să ajutăm, dar să avem și cu ce!

Mă adresez dumneavoastră, și să-mi fie iertat că o fac, pentru că nu vreau să supăr pe nimeni, dar am și eu o idee care ar putea fi pusă în practică. S-a scris foarte frumos și în ziarul Deșteptarea, am citit într-un editorial, am văzut că și oamenii de pe stradă au susținut cauza, într-un alt material, dar vreau și eu să mai adaug ceva.

Despre ce este vorba: ni se tot spune să ajutăm, să avem spirit civic, să învățăm să ne autogospodărim și să nu mai așteptăm numai să ne facă alții curat în curtea noastră (mă rog, în fața blocului sau a casei, ori pe unde mai stăm).

Corect! Așa este normal. Numai că eu aș ieși, aș da zăpada din fața blocului (stau chiar într-un imobil prin centrul orașului, pe lângă Primăria Bacău), dar nu am cu ce! A nins și o să mai ningă! Dar eu nu am o lopată. Sincer vă spun! Iar dacă îmi cumpăr, că nu-i o avere, nu am unde să o țin, pentru că în micuța mea casă abia încap eu.

Am avut odată una, acum vreo câțiva ani, am folosit-o la zăpadă, dar apoi am dat-o unui nepot la țară, că o țineam lângă ușa de la intrare și mă împiedicam mereu de ea. Așa că eu propun să fie dotate asociațiile de proprietari cu astfel de unelte, că acolo pot fi depozitate cumva, iar noi, locatarii, când vrem să ieșim la deszăpezire, să avem de unde să le luăm. Cred că și mobilizarea va fi mai bună între noi, cei care stăm pe aceeași scară.

Nu ar fi rău nici în primăvară să putem găsi, tot în asociație, mături, eventual și două foarfece să tundem gardul viu, că ne mai pricepem și noi. Să nu fiu înțeles greșit! Toate aceste unelte pot fi luate pe inventar, cu procese verbale, cum trebuie, și să rămână în custodia asociației, nu să le ia nimeni acasă! Sigur va fi bine și vom putea și noi să ajutăm cumva, numai să avem și cu ce, repet! Vă mulțumesc.

Ioan Adumitroaie