Locuiesc în zona de nord a oraşului şi vreau să vă relatez un aspect care ştiu că este agreat de unii, dar dezaprobat de fumători. La intrarea în bloc, cineva a lipit un anunţ cu “Fumatul interzis”, iar la momentul acela mi-am spus că este un lucru tare bun.

Pe acelaşi afiş era scris numărul de telefon al Poliţiei Locale 0234 – 986, la care locatarii puteau să sune pentru eventuale reclamaţii. Spun că mi s-a părut o iniţiativă foarte bună, pentru că la mine în bloc sunt destui fumători care fumează pe casa scării. Păi cu ce sunt eu vinovat să inhalez zi de zi mirosul insuportabil de ţigară ieftină?

Ca nefumător, sesizez acest lucru de fiecare dată. Cred că pot să vă spun şi ce fel de ţigări fumează vecinii mei. Ca să revin la subiect, vă spun că anunţul nu a rezistat lipit de geam decât o zi. Ulterior, l-am regăsit îngrămădit în cutia unui vecin. Oricum, promovarea unei astfel de campanii la nivelul blocurilor este binevenită. De ce să nu se aplice aceleaşi reguli ca în cazul restaurantelor, că tot spaţii închise sunt şi scările de bloc!?!

Aș pune chiar eu un nou anunț, dar sigur se va rupe iar. Că așa e la noi!

Flaviu Popa