Amenda! Amenda pentru lipsa de bun simt!

A fost furtuna in Bacau. Ok. Toata lumea stie, toata lumea care locuieste in aceasta urbe a vazut, a simtit, poate chiar s-a si speriat putin de natura dezlantuita. A plouat sanatos, au fost si urmari. Despre asta vreau sa spun si sa trag un semnal.

Au fost, asadar, si urmari – crengi, frunze, aluviuni, noroi, nisip. Sunt peste tot prin oras, mai ales in zonele unde vijelia a fost mai puternica. Eu locuiesc in zona Stefan cel Mare si despre aceasta zona am sa fac referire, desi sunt convinsa ca si in alte cartiere e la fel.

Oameni buni, e greu sa dati cu o matura in fata magazinelor pe care le gestionati? Tot trotuarul de pe Stefan cel Mare e plin de nisip, aluviuni, prundis, frunze. Iar tot trotuarul, la care fac referire, e plin si de magazine alimentare, farmacii, sedii de firme, case de schimb valutar etc.

Ma intreb: oare patronii acestor societati comerciale nu sunt obligati (prin lege sau prin vreo hotarâre locala) sa faca si curatenie in fata unitatilor pe care le conduc? Ce asteapta? Sa vina cei de la primarie sa le dea cu matura? Rusine!

Asa e si iarna, cu zapada. Trebuie mereu impinsi de la spate. E prea greu? Chiar daca nu e scris in lege (nici nu mai conteaza acest amanunt), eu zic asa, ca e de bun simt sa-ti primesti clientii in curatenie si sa faci oleaca de ordine in fata portii casei (ma rog, afacerii), nu?

Ar trebui amendati acesti patroni! Amendati cu bani multi. Poate asa sunt educati sa ne respecte si pe noi. Si sa respecte si acest oras. Altfel suntem pierduti cu totii.

Valentina Cozma