Anunt pentru bunul simt!

Bacaul vorbeste CHISTOACE 1A venit primavara! Ne bucuram de soare, urmarim in fiecare zi cum natura se trezeste la viata, sadim flori si punem copaci in fata/spatele blocului si avem asteptari din partea vecinilor sa pastreze curatenia.

Da, a venit primavara si oamenii au iesit sa faca curat in fata blocului. Locatarii au greblat, au curatat copacii si trandafirii, au strâns mucurile de tigara, resturile de mâncare si bidoanele aruncate de la ferestre. Vremea frumoasa i-a scos pe oameni din apartamente, iar unii dintre ei au dat tonul curateniei de primavara.

Si pentru a mentine mediul curat, unii dintre ei au legat anunturi de copacei prin care ii roaga respectuos pe locatari si nu numai, sa nu mai arunce chistoacele de tigara la voia intâmplarii.

Un astfel de anunt exista pe strada Castanilor, la blocul nr. 7, unde, proprietarul unui magazin a atârnat la loc vizibil un carton pe care scrie: “Va rugam nu mai aruncati chistoace si ambalaje in gradina. Va multumim!”.

Rugamintea este cu atât mai indreptatita cu cât in zona respectiva exista un cos de gunoi care poate fi folosit in mod civilizat.

Ilinca Toma