Vulcanizare mobila in oras

Mi-a fost dat sa o vad si pe asta! Eram in trafic, pe strada Stefan cel Mare din Bacau si stateam la o coada interminabila de masini. Culoarea rosie a semaforului parea sa nu se mai schimbe, iar undeva in fata mea se strangula prima banda.

De la distanta am vazut ca o masina avea avariile in functiune, iar o soferita agitata se framânta lânga masina, cu telefonul in mâna. Am mai inaintat putin si abia atunci am vazut clar ca masina era pe pana.

In sinea mea, ma intrebam de ce nu muta autoturismul câtiva metri si sa intre pe strada Mioritei, ca sa de-a drumul la circulatie pe prima banda, dar nici bine nu mi-am terminat ideea si vad cum parcheaza in fata Skodei pe pana, o duba alba.

Mi-am zis ca o tracteaza, dar in timp ce incercam si eu sa ma incadrez pe a doua banda (prima banda fiind ocupata), am vazut ca pe duba scria mare „Vulcanizare mobila”. „Desteapta idee! Pacat ca nu stiu multi de ea”, mi-am zis.

Si daca tot am aflat ca in Bacau exista vulcanizare mobila, mi-am zis sa va impartasesc si voua (soferilor) aceasta noutate.

Dincolo de mirarea mea de moment, ideea mi se pare extraordinara. Si spun asta in conditiile in care, subsemnatul a facut pana in trafic de câteva ori, rezerva era tot pe pana si a trebuit sa scot roata, sa chem un taxi, sa merg la o vulcanizare si sa ma intorc la masina abandonata pe nu stiu unde si sa-mi montez singur roata, ca sa-mi pot continua deplasarea, când lucrurile ar fi fost mult mai simple daca imi trecea prin minte sa caut pe internet o „vulcanizare mobila”.

Tudor Voronceanu