Apă plată pusă la dispoziția băcăuanilor, în supermarket

Bacaul vorbeste APA PRIM AJUTORTemperatura caniculară a determinat conducerea unui supermarket de pe strada Mioriței să pună la dispoziția clienților un bidon cu apă. Mi-a plăcut ideea, deși Bacăul nu era încă sub incidența codului galben de caniculă.

După ce treci de casele de marcat, o foaie A4 albă îți atrage atenția pentru că pe ea scrie cu litere mari “punct de prim ajutor”. Conducerea magazinului a punctat acest lucru și a pus la dispoziția clienților câte un pahar cu apă, gratuit. Când am intrat eu în magazin era încă dimineață, așa că nimeni nu atentase la apa din bidon.

Mi-ar plăcea să văd mai des în această vară astfel de inițiative. Știu că primăria are un astfel de program care funcționează pe timp de caniculă și sper să regăsesc în oraș acele puncte de prim-ajutor de unde băcăuanii pot ridica un bidon cu apă. Personal, nu am apelat în niciun an la această rezervă de apă, însă, faptul că aveam cunoștință de existența lor, mă făcea să mă simt mai bine. Știu că sunt mulți oameni necăjiți care nu au cu ce să-și cumpere un bidon cu apă, iar apa distribuită cu titlu gratuit le poate salva viața.

Bine, știu, rămâne în discuție ce caută oamenii pe străzi în zilele caniculare!?! Motivele sunt multe și nu avem acum loc suficient să le dezbatem aici. Poate într-o ediție viitoare…

Tamara Bulgaru