Aruncatul bradului pe geam a devenit sport national

bacaul vorbeste brad 2De la Boboteaza incoace tot vad brazi aruncati la tomberoane, semn sa bacauanii s-au descotorosit de pomii de Craciun.

Insa, cel mai deranjant este faptul ca nu am vazut doar brazi aruncati la ghenele de gunoi, ci o multitudine de pomi aruncati pur si simplu pe fereastra. Si acolo unde au cazut, tot acolo au si ramas. Multe zile la rând. Nu-i inteleg pe oamenii aceia care recurg la astfel de gesturi. Pot trece cu vederea gestul in sine, din considerente de curatenie.

Adica ma gândesc ca persoanele care au aruncat bradul pe geam au ales aceasta varianta ca sa nu faca in toata casa ace uscate de brad, insa, de aici si pâna la comoditatea de a nu-si duce bradul la tomberon este o mare diferenta. De ce nu inteleg oamenii de lânga noi ca este nevoie de mai mult bun simt ca sa pastram curatenia? Sa arunci bradul pe geam este un gest urât, mai ales atunci când nici macar nu te sinchisesti sa strângi mizeria pe care o faci. Nu mai zic de faptul ca an de an ajung la gunoi atâtia brazi.

Putini sunt cei care gândesc ecologic si fie cumpara un brad la ghiveci pentru a-l planta ulterior, fie achizitioneaza un brad artificial care tine ani la rând locul pomului de Craciun taiat din padure sau din pepiniere.

Daniela Tulbure