Asa e la noi…

BACAUL VORBESTEDa, asa e la noi. La noi, in cartierul Stefan cel Mare. Daca vreti, spun exact si adresa, dar nu cred ca asta e asa de important. Important este ca avem un locatar aici care se crede stapân pe tarlaua tuturor.

Si nu oriunde, ci pe spatiul din fata blocului. Un spatiu si asa de afectat de lucrarile din aceasta perioada, un loc plin de bolovani, moloz si ciment. Iar dumnelui crede ca este de cuviinta sa-si abandoneze masina pe spatiul public, in detrimentul celor care abia isi gasesc un loc de parcare prin jurul blocului.

Omul a fost si atentionat de vecini, chiar si amenintat ca va fi dat pe mâna politiei, dar nu are nicio reactie. Masina e un hârb, e vandalizata, are cauciucurile sparte, e cuib de sobolani si adapost pentru oamenii strazii.

Poate ca daca il dam si la ziar, o sa aiba macar un dram de respect pentru noi, cei ce ii suntem fara voie vecini, si o sa ia masina aceea din parcarea blocului. Sa faca ce-o vrea cu ea, ca noi ne-am cam saturat sa-l tot rugam ne scape de ea.

Valentin Rizea