Ascunzisul lui Stavarache

Ma bucur ca una dintre cladirile cele mai frumoase ale Bacaului, fost sediu de primarie, fost sediu pentru Biblioteca Judeteana, renovata acum si din nou stralucitoare, a intrat atât de mult in atentia publica in ultimele zile.

Dar imi piere bucuria când stiu ca motivul acestei reveniri in atentie este faptul ca acolo isi va avea birou asa-zisul primar al Bacaului, Romeo Stavarache. Inteleg ca la fostul sau birou, din cladirea Primariei, nu se mai poate intoarce fiindca exista riscul sa se intâlneasca si sa discute cu persoane implicate in dosarele sale de coruptie.

Dar, domnilor judecatori, traim in plina explozie a tehnologiei comunicatiilor, când numai telepatia ne lipseste, fiindca in rest avem tot ce dorim sa comunicam. Insasi masura arestului la domiciliu pare o copilarie. Moftul primarului de a avea birou intr-o asemenea cladire, când foarte bine putea sa stea si in pasajul subteran al garii, probabil ca ne costa bani in plus din bugetul local. Oare chiar vrea sa pozeze in omul corect? Se minte pe el insusi sau crede ca ne prosteste?

Chiar si daca nu a furat el nimic, faptul ca le-a fost paravan altor hoti care au capusat banii publici ai bacauanilor tot il incrimineaza.

Domnule Stavarache, nu avem de unde sa stim daca esti vinovat. Dar banuiesc ca procurorii nu bat câmpii si nu te-au tinut degeaba sapte luni in arest. Asa ca lasa functia altcuiva si du-te sa stai linistit pâna când instanta va da o solutie. Oricum, nu mai reprezinti cetatenii acestui oras!

Matei Danieliuc