Boschetarul de sub scara

Locuiesc pe strada Castanilor si de câteva saptamâni, in blocul nr. 7 si-a facut culcus un boschetar. L-am descoperit intr-o noapte sub scara blocului. Dormea pe o patura si fuma. De cum am intrat in bloc m-a izbit in fata un miros puternic de urina, de nespalat si tutun ordinar.

Eram singura, m-am speriat si n-am avut curajul sa-l dau afara. Nici nu cred ca ar fi folosit la ceva in momentul acela pentru ca nu avem montat interfon la intrarea in bloc.

Dimineata la ora 5 nu mai era acolo, semn ca vine noaptea in jur de ora 23 si pleaca pâna iese lumea spre serviciu. Cred ca i-a convenit culcusul de sub scara blocului pentru ca s-a intors dupa câteva zile. Eu vin târziu de la serviciu si de aceea se intâmpla sa-l gasesc in scara.

Intr-o alta noapte l-am surprins ca fuma, asculta muzica pe telefon si avea lânga el un bidon cu vin. L-am intrebat atunci ce-i cu el, a mormait ceva si mi-a spus sa-l las in pace ca nu deranjeaza pe nimeni. Ba ne deranjeaza! Ne deranjeaza in primul rând cu mirosul pe care il emana si cu mizeria care o lasa in urma.

Noi nu platim femeia de serviciu ca sa faca curat in urma boschetarilor. Acesti oameni fara niciun rost pe lume, care isi ascund viciile in spatele unor depresii inchipuite si a problemelor de familie.

Cineva mi-a spus sa apelez la Politia Locala Bacau ca vine interventia si il scoate afara sau il duce la adapostul pentru oamenii strazii din cartierul Gheraiesti. Nu stiu de ce astfel de persoane se complac in starea asta, când primaria le pune la dispozitie un pat curat, o mâncare gatita si un loc uscat si calduros.

Vasilica Cojocaru