Atac al cainilor maidanezi in Parcul Cancicov Bacau

Ma numesc Adrian Cretu, sunt cetatean al orasului Bacau si vreau sa sesizez o problema serioasa legata de prezenta cainilor maidanezi in Parcul Cancicov Bacau.

Obisnuiesc sa fac jogging si, cand vremea o permite, alerg in Parcul Cancicov Bacau. In seara de duminica, 13.04.2015 am intrat in Parcul Cancicov pe la intrarea din spatele restaurantului Green Park. In acea zona am observat de mult timp cum s-a stabilit o haita de 10-12 caini care sunt hraniti de un grup de pensionari ce, in zilele calduroase, stau pe 2 banci din zona, inconjurati de caini care dormiteaza sau mananca ce le aduc ei.

In seara de 13 aprilie, cand am trecut prin acea zona, asupra mea s-au repezit aprox. 10 caini, care m-au inconjurat ca o haita si au sarit cu furie sa ma muste. Abia am reusit sa ma apar cu o creanga de pe jos si, in timp ce ma indepartam grabit, cei 10 caini s-au intors la o banca unde statea un grup de 4 pensionari, care nu a schitat absolut niciun gest sa potoleasca sau sa alunge cainii care ma atacasera, ci doar priveau ce se intampla. Unul dintre batrani mi-a strigat, in timp ce ma indepartam, ca nu sunt cainii lor, ci e problema primariei.

Problema este ca 100 de metri mai incolo am intrat in zona centrala a parcului, unde erau o multime de bacauani cu familiile lor, plimbandu-se si bucurandu-se de vremea buna.

Asa ca intrebarea mea este: ce se intampla daca se rataceste pe acolo, doar 50-100 metri mai departe de centrul parcului, un copil pe o bicicleta sau vreun elev ce se intoarce de la scoala si sunt inconjurati de 10 caini furiosi, gata sa-i sfartece in bucati – cine este pregatit sa-si asume o posibila si foarte probabila tragedie? – caci batranii care ii hranesc zilnic pe acei caini nu vor schita niciun gest.

Va multumesc si astept un raspuns pozitiv si grabnic de rezolvare a acestei situatii.

Cu stima,

Adrian Cretu