Atentie! Au aparut noi sarlatani in Bacau

Va sesizez urmatorul fapt, pentru a veni in sprijinul bacauanilor care ar putea sa cada prada unor sarlatani. Da, sunt sarlatani, ca sa fiu delicata in vorbire.

Despre ce e vorba. M-am trezit luni, la usa, in jurul orei 15.00, cu doi tipi – unul inalt, brunet, slab si cu barba, iar celalalt cam de aceeasi inaltime, dar saten si mai plinut. Aveau la ei doua bidoane mari, unul galben si altul alb, mi-au batut in usa (locuiesc chiar in centrul Bacaului) si mi-au spus sec: „suntem cu dezinsectia”.

Nu cerusem asa ceva, nu-mi doream nicio dezinsectie sau dezinfectie, dar i-am luat la intrebari. Au inceput chiar sa negocieze cu mine un pret de vreo doua milioane de lei vechi, iar daca nu vreau serviciul lor complet, imi pot lasa solutie la bani mai putini.

Mi-am dat seama imediat ca sunt niste sarlatani, care urmaresc sa pacaleasca, sa profite de neatentia locatarilor, sa intre in casa si, eventual, sa mai dea si in cap la oameni.

Unul dintre ei tinea mâna pe teava de la pompa si o impinsese intre mine si usa, ca sa nu mai pot sa le-o trântesc in nas. Am scapat de ei, dar ma gândesc la oamenii mai amarâti, la batrâni sau copii care stau singuri in case si care pot deschide usa unor astfel de specimene.

Am tinut sa fac aceasta reclamatie, pentru ca au mai fost cazuri de oameni care au ramas fara pensii sau fara lucruri in casa, din cauza acestor neica-nimeni care profita de ei, le intra in apartamente, ii amagesc si apoi pleaca, fara sa dea impresia ca, de fapt, sunt niste hoti.

Poate se sesizeaza si Politia si da de urma lor, inainte sa faca vreo victima. Va multumesc!

Maria Carabus