A venit vremea lor, buni de pus la sare, murați, uscați, făcuți zacuscă. Piețele au început să fie asaltate de culegători care vând la tarabe, dar mai ales pe la intrări. M-am uitat, ca specialist, însă nu tot ce este adunat în sacoșele de rafie este și comestibil. Confuzia apare deoarece multe specii sunt asemănătoare. Spre exemplu Hribul pucios (Boletus aereus), care este comestibil, este confundat cu hribul țigănesc sau buretele dracului (Boletus satanas) care este otrăvitor. Pânișoara (Russula alutaceea) cu pâinișoara piperată (Russula emetica) care duce la stări de vomă. Până și ghebele sau opinticii cum li se mai spune (Armillaria mellea) aduc bine cu Ciuperca pieptănașului (Entoloma lividum), care crește tot la fel, în mănunchiuri. Aveți deci grijă, dacă nu vă pricepeți și vă luați numai după sfatul celui care le vinde, mai bine cumpărați din magazin. Costică Mocanu