Ati lasat sa ne colinde in intuneric!

Ma adresez dumneavoastra, ziarului Desteptarea, foarte revoltata, pentru ca vreau sa-mi fac auzita vocea si vreau sa-i intreb pe ce-i in masura simplu: de ce?

In week-endul care a trecut, am avut supriza placuta sa vad un grup de copii si tineri, imbracati frumos in costume populare, care s-au oprit in Parcul Trandafirilor sa colinde.

Eu stau in zona. I-am vazut din casa si am coborât imediat sa-i vad. Erau o incântare. Numai ca, acolo, in parc, nu era deloc lumina, nu era un bec aprins, nimic. Si se facuse bine ora 18.00, deci era intuneric.

Doar luminitele de Craciun au luminat palid fetele acelor cântareti. Nu se poate asa ceva. Nu aveau nici microfon, se chinuiau sa se faca auziti, ti-era si mila de ei.

Iar de dincolo, de la masinutele care sunt instalate in parcarea hotelului, duduia muzica de manea, care voia sa atraga clienti. Ce doresc eu sa se inteleaga. Vrem lumina in oras noaptea. Nu numai beculete de sarbatori. Platim taxe, daca e nevoie si ajutam, numaa sa ne vedem intre noi si dupa ce se lasa intunericul.

Tot centrul e in noapte. Noroc de reclamele de la magazinele comerciale. Multumesc!

Camelia Jitea