Au stricat si gardul Universitatii „Vasile Alecsandri”!

Bacaul vorbeste GARD UNIVERSITATE 2Va spun drept ca in trecut mi-a placut sa vad cum a fost amenajat terenul de sport din curtea Universitatii „Vasile Alecsandri” Bacau. La inceput, percepeam aceasta investitie ca pe o bijuterie, mai ales ca universitatea nu avea o baza sportiva moderna. Imi placea inclusiv faptul ca se facea din start o selectie a celor care jucau sau se antrenau acolo, universitatea având si facultate cu profil sportiv.

Multa vreme nu am mai avut treburi prin zona respectiva, insa, intâmplarea a facut ca recent sa trec din nou pe acolo. Atmosfera era animata, iar baietii erau la treaba. Unii jucau fotbal, altii baschet si pentru câteva secunde am devenit nostalgic, aducându-mi aminte de vremea studentiei. In timp ce traversam aleea paralela cu pista de alergari, am vazut deodata in fata mea o gaura ce se casca periculos in gard.

M-am intristat sa vad o astfel de actiune de vandalism. Cei care au vrut cu orice pret sa intre pe terenurile universitatii au smuls pur si simplu sârma gardului inalt de aproximativ zece metri. Urât! Urât ce-am vazut! Ce ne trebuie noua, oamenilor, ca sa pretuim lucrurile de valoare facute cu atâta efort?!? Ce-o fi fost in capul celor care au smuls gardul din punctele de sudura? A fost atât de mare dorinta de a juca fotbal pe un teren artificial sau vorbim aici despre placerea de a distruge tot ce ne inconjoara?!?

Vorbeam mai devreme despre gardul inalt care inconjoara terenurile… Pentru oameni ca VOI au fost montate!!! Pentru ca oamenii ca VOI nu merita sa intre in astfel de spatii utilate pentru sportivi cu bun simt. Rusine!

Alecu Grecu