Ba pe-a ma-sii, in trafic, prin Bacau

Toata lumea stie cum se circula pe strazile Bacaului. Si nu dau vina numai pe taximetristi, care, stie toata lumea, se comporta ca pe ulitele de la tara (intorc pe linia dubla, forteaza culoarea rosie, ocupa mai mult decât locurile care le sunt rezervate, nu acorda prioritate etc), ci pe mai mult de jumatate dintre soferi.

Parca am fi in Bucuresti, nimeni nu respecta pe nimeni, dupa principiul „ba pe-a ma-tii”. Vrei sa iesi dintr-o parcare, frate, nimeni nu te lasa, de parca ar fugi dupa aur. In orice caz, toate parca ar fi cum ar mai fi, dar ce ma deranjeaza cel mai tare este ca aproape niciun sofer nu respecta nici macar urgentele ambulantelor.

Cu tot respectul, domnilor politisti, mi-ar placea sa urmariti, dintr-o masina nesemnalizata, ce se intâmpla pe strazile din Bacau atunci când se aud sirenele ambulantei. Parca ar fi surzi cu totii, niciunul nu face „pasul” ala spre dreapta, macar sa mimeze gestul. Si sunt convinsa ca sunt cazuri superurgente. Ba ar putea fi in Ambulanta cineva ruda cu nesimtitul care nu face loc salvarii. As fi incântata sa vad politia in actiune. Sincer.

Cristina Stancu Onofrei